Er(r)go... - Kalaga, Wojciech (Er(r)go. Teoria - Literatura - Kultura, 2015)
Wstęp autorstwa redaktora naczelnego wprowadzający kluczowe zagadnienia dla współczesnej teorii literatury i kultury, a także komentujący zagadnienia, którym poświęcony jest niniejszy numer.