Zjadanie innego. Symboliczny kanibalizm w umysłowości zachodniej - Mydla, Jacek (Er(r)go. Teoria - Literatura - Kultura, 2003)
Jacek Mydla's review of "Cannibalism and the Colonial World," edited by Francis Barker, Peter Hulme and Margaret Iversen (1998).