Kraina mięsa - Coetzee, John Maxwell (Er(r)go. Teoria - Literatura - Kultura, 2019)
Artykuł "Kraina Mięsa" jest pierwszym polskim tłumaczeniem eseju Johna Maxwella Coetzee'go "Meat Country" opublikowanego w 1995 roku przez czasopisma Granta.