Ślady na piasku: kolonialne spotkania, postkoloniane interpretacje - Nowak, Katarzyna (Er(r)go. Teoria - Literatura - Kultura, 2002)
Katarzyna Nowak's review of "Aristippus Meets Cruzoe: Rethinking the Beach Encounter," edited by Zbigniew Białas (1999)