Poetyka kognitywna - "nowy rozdział w historii badań literackich" czy użyteczne narzędzie analizy literackiej? - Marecki, Mateusz (Er(r)go. Teoria - Literatura - Kultura, 2013)
Mateusz Marecki's review of "Cognitive Poetics in Practice" edited by Joanna Gavins and Gerard Steen (2003).