Noty o książkach - Kisiel, Michał; Maraś, Anna (Er(r)go. Teoria - Literatura - Kultura, 2015)
Noty o książkach zawierają krytyczną notę Michała Kisiela poświęconą książce Jacques'a Derridy, Cinders, przeł. Ned Lukacher, Minneapolis, London, University of Minnesota Press, 2014 oraz Anny Maraś poświęconą książce Marianne Hirsch, The Generation of Postmemory: Writing and Visual Culture After the Holocaust, New York: Columbia University Press, 2012.