Bibliografia przekładów literatury bułgarskiej w Polsce w latach 1990—2006 (uzupełnienia) - Karpińska, Hanna (Przekłady Literatur Słowiańskich, 2014)
The bibliography of translations of Bulgarian literature in Poland from 1990 to 2006 (appendix)