Wokół kuchni i stołu

Autor

  • Urszula Kowalska

Abstrakt

brak

Bibliografia

Barthes R., 2000, Kuchnia dekoracyjna. Mit dzisiaj, w: Mitologie; przeł. Dziadek A., Warszawa.

Braudel F., 1992, Kultura materialna, gospodarka i kapitalizm XV—XVIII wieku. Struktury codzienności. Możliwe i niemożliwe, przeł. Ochab M.i Graff P., Warszawa.

Choros M., Jarczak Ł., Słomczyńska O., Sochacka S., red., 1985, Nowa kuchnia śląska, Opole.

Lévi­­-Strauss C., 1972, Trójkąt kulinarny, przeł. Cichowicz S., „Twórczość”, nr 2.

Maciejczek­­-Madej M., Sidzina A., Kłapcia E., 1996, Potrawy regionalne Wisły i Śląska Cieszyńskiego, Wisła.

Szymutko S., 2001, Nagrobek ciotki Cili, Katowice.

Zawada A., 1983, Gra w ludowe, Warszawa.

Pobrania

Opublikowane

2021-01-04

Jak cytować

Kowalska, U. (2021). Wokół kuchni i stołu. Postscriptum Polonistyczne, 2(2), 57–69. Pobrano z https://trrest.vot.pl/ojsus/index.php/PPol/article/view/11152

Numer

Dział

W kręgu badań kulturoznawczych