Sprawozdania - Red., Red. (Przegląd Rusycystyczny, 2012)
Marcin Trendowicz — Sprawozdanie z II Międzynarodowej Konferencji Pragmalingwistycznej Komunikacja międzyludzka. Leksyka, se mantyka, pragmatyka (Pobierowo, 22–24 września 2011 r.)