Recenzje - Red., Red. (Przegląd Rusycystyczny, 2010)
Małgorzata Abassy — Urszula Trojanowska: Archetyp DOMU w dwu-dziestowiecznej literaturze rosyjskiej. Lidia Czukowska. Jurij Trifonow. Anatolij Pristawkin. Kraków: Collegium Columbinum 2008 Aldona Borkowska — Дар слова. Виктор Петрович Астафьев, Био-библиографический указатель. Статьи. Иркутск: Сапронов 2009 Grażyna Mańkowska — Magdalena Kuratczyk: Tablice czasowników ro-syjskich. Warszawa: Wydawnictwo Naukowe PWN 2008