Innowacyjny projekt internetowy. Multimedialny słownik lingworealioznawczy „Rosja” - Olechno-Wasiluk, Joanna (Przegląd Rusycystyczny, 2019)
Artykuł niniejszy to analiza słownika elektronicznego Multimedialny słownik lingworealioznawczy „Rosja”. Innowacyjny projekt internetowy. Autorka porównuje go z jego papierową wersją z 2007 roku. Na podstawie artykułu hasłowego „stary styl” zwrócono uwagę na podobieństwa i różnice obu projektów. Szczególnej analizie poddane zostały cechy typowe dla słowników elektronicznych: hipermedialność, interaktywny charakter oraz ukierunkowanie na użytkownika.