Rosyjski w kontakcie — 65 lat Languages in Contact Uriela Weinreicha - Głuszkowski, Michał (Przegląd Rusycystyczny, 2018)
Rosyjski w kontakcie — 65 lat Languages in Contact Uriela Weinreicha wstęp do bloku materiałów