Rusycystyczne zasoby i narzędzia CLARIN-PL - Roszko, Roman (Przegląd Rusycystyczny, 2022)
W artykule skupiono się na zasobach wielojęzycznych, obejmujących język rosyjski, które zostały już stworzone i są obecnie rozwijane przez konsorcjum CLARIN-PL. W artykule omówiono również narzędzia i usługi oferowane użytkownikom zainteresowanym analizą zasobów rosyjskojęzycznych.