Sprawozdania - Red., Red. (Przegląd Rusycystyczny, 2009)
Artur Czapiga — Międzynarodowa konferencja naukowa Русистика и современность Iwona Krycka — Międzynarodowa konferencja naukowa w Instytucie Rusycystyki Uniwersytetu Warszawskiego