Świat Słowian w języku i kulturze VII: Literaturoznawstwo - Lis-Czapiga, Agnieszka (Przegląd Rusycystyczny, 2008)
Świat Słowian w języku i kulturze VII: Literaturo znaw-stwo. Red. E. Komorowska, Ż. Kozicka-Borysowska. Szczecin 2006