Dorota Chudyk: Semantyka i łączliwość przysłówków gradualnych w języku rosyjskim w porównaniu z ekwiwalentami polskimi - Czapiga, Zofia (Przegląd Rusycystyczny, 2007)
Dorota Chudyk: Semantyka i łączliwość przysłówków gradualnych w języku rosyjskim w porównaniu z ekwiwalentami polskimi. Rzeszów 2006