C. Wodziński: Trans, Dostojewski, Rosja, czyli o filozofowaniu siekierą - Niedźwiecki, Artur (Przegląd Rusycystyczny, 2006)
C. Wodziński: Trans, Dostojewski, Rosja, czyli o filozofowaniu siekierą. Gdañsk: słowo obraz/terytoria 2005