Gustaw Herling-Grudziński. Między Wschodem a Zachodem. Praca zbiorowa pod redakcją Grzegorza Przebindy, Bartosza Gąbki, Wojciecha Gruchały. Wydawnictwo Humanistic Pigonianum. Karpacka Państwowa Uczelnia w Krośnie - Maroszczuk, Grażyna Jadwiga (Przegląd Rusycystyczny, 2022)
Recenzja traktuje o książce