Agnieszka Teterycz-Puzio, Gryfina. Niedoceniana księżna [halicka?] (1244/49–1303/09) [?], Wydawnictwo Naukowe Akademii Pomorskiej w Słupsku, Słupsk 2023, ss. 186 - Żmudzki, Paweł (Średniowiecze Polskie i Powszechne, 2023)
Agnieszka Teterycz-Puzio, Gryfina. Niedoceniana księżna [halicka?] (1244/49–1303/09) [?], Wydawnictwo Naukowe Akademii Pomorskiej w Słupsku, Słupsk 2023, ss. 186