Studia Politicae Universitatis Silesiensis Tom 4-5 - SPUS, Redakcja (Studia Politicae Universitatis Silesiensis, 2017)
Oddajemy do rąk Czytelników połączony czwarty i piąty tom wydawnictwa Instytutu Nauk Politycznych i Dziennikarstwa Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach „Studia Politicae Universitatis Silesiensis”. Podobnie jak w poprzednich tomach, większość opracowań zamieszczonych w niniejszym zbiorze to teksty pracowników i doktorantów naszego Instytutu. Ze względu na podjęte tematy zostały one pomieszczone w czterech grupach tematycznych: „Myśl polityczna”, „Systemy polityczne”, „Komunikowanie społeczne” oraz „Stosunki międzynarodowe i integracja europejska”.