Sprawozdanie z Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej Doświadczenie archiwum: pismo, ciało, pamięć (Instytut Nauk o Literaturze Polskiej im. Ireneusza Opackiego, Wydział Filologiczny Uniwersytetu Śląskiego, Katowice, 6 – 8 grudnia 2017) - Bielas, Bartłomiej (Śląskie Studia Polonistyczne, 2019)
Sprawozdanie z konferencji 'Doświadczenie archiwum: pismo, ciało, pamięć' (Uniwersytet Śląski w Katowicach, grudzień 2017).