Odpowiedź na artykuł recenzyjny Tadeusza Srogosza i Andrzeja Stroynowskiego "W sprawie wzorca osobowego szlachcica w Rzeczypospolitej w XVI i XVII wieku": [, Wieki Stare i Nowe” 2017, t. 12 (17), s. 194—208] - Świderska‑Włodarczyk, Urszula (Wieki Stare i Nowe, 2018)
Reply to the review article: T Srogosz, A. Stroynowski: "W sprawie wzorca osobowego szlachcica w Rzeczypospolitej w XVI i XVII wieku"[, Wieki Stare i Nowe” 2017, t. 12 (17), s. 194—208]