Rządy pod znakiem walki o sukcesję [rec. John D. Grainger: Nerwa i problem sukcesji w Rzymie w latach 96—99. Tłum. W. Brillowski. Oświęcim 2017]: [John D. Grainger: Nerwa i problem sukcesji w Rzymie w latach 96—99. Tłum. W. Brillowski. Oświęcim 2017] - Ścigała, Judyta (Wieki Stare i Nowe, 2019)
Recenzja pracy Johna D. Graingera pt. „Nerwa i problem sukcesji w Rzymie w latach 96-99” w przekładzie autorstwa Wojciecha Brillowskiego, wydana w 2017 roku nakładem wydawnictwa Napoleon V.