Sarmackość i europejskość Stanisława Leszczyńskiego [rec. M. Forycki: Stanisław Leszczyński. Poznań 2016]: [M. Forycki: Stanisław Leszczyński. Poznań 2016] - Skrzypietz, Aleksandra (Wieki Stare i Nowe, 2019)
Recenzja monografii autorstwa Macieja Foryckiego pt. "Stanisław Leszczyński", wydanej przez Wydawnictwo Poznańskie w 2016 roku w serii biograficznej poświęconej polskim władcom.