Wędrówki ze Stanisławem Grodziskim po Galicji [rec. S. Grodziski: Wzdłuż Wisły, Dniestru i Zbrucza. Wędrówki po Galicji dyliżansem, koleją, samochodem. Wydanie II rozszerzone i uzupełnione. Kraków 2016]: [S. Grodziski: Wzdłuż Wisły, Dniestru i Zbrucza. Wędrówki po Galicji dyliżansem, koleją, samochodem. Wydanie II rozszerzone i uzupełnione. Kraków 2016] - Uljasz, Adrian (Wieki Stare i Nowe, 2019)
Recenzja drugiej edycji pracy Stanisława Grodziskiego pt. "Wzdłuż Wisły, Dniestru i Zbrucza. Wędrówki po Galicji dyliżansem, koleją, samochodem", która ukazała się w 2016 roku nakładem wydawnictwa Grell.