WOLONTARIAT JAKO WSPÓŁSPONSOR OPIEKI DUSZPASTERSKIEJ? - Kießig, Sebastian; Möde, Erwin; Reichert, Ludwig; Stühlmeyer, Thomas (Studia Pastoralne, 2025)
Niniejszy artykuł wyjaśnia rozwój rozumienia opieki duszpasterskiej. Na podstawie listu w sprawie opieki duszpasterskiej przedstawionego przez niemieckich biskupów artykuł weryfikuje tezę, że wolontariat w Kościele może być rozumiany jako współsponsor opieki duszpasterskiej.